top of page

Fotsulor, kaffe och snö.

Hösten är normalt sett den bästa tiden att göra fältarbeten i skogen. Bra temperatur, inga mygg, luften är full av syre och inget som stör. Utom möjligtvis en del älgjägare som undrar om man verkligen måste vara just där dom är och jagar, just nu.


Denna höst blev dock lite sämre då jag andra veckan i september gick lite för mycket, i för hård terräng, med gummistövlar vilket ledde till en överbelastad fot som senare ledde till ett snedbelastat ben. Därför har denna höst till stor del ägnats på hälsocentralen, hos ortopeden och hos naprapaten istället för ute till skogs. Men med nya fotsulor från

Gå- och Löpkliniken och lite rehabiliteringsövningar från Rygg och Nackspecialisten så var förhoppningen att hinna med mycket i november istället.


När man nu kollar ut genom fönstret och konstaterar att det ligger ca 3dm snö så blev dom förhoppningarna lagda på is, eller kanske lagda under is mer bokstavligt talat.


Men trots detta så har det hunnits göras nästan 2000 hektar skogsbruksplan i höst, det har röjts några hektar om än mindre än beräknat och det har planerats gallringar. Huruvida detta är bra jobbat eller bara korkat med tanke på benet är en fråga som det lärda tvistar om, även om en övervägande del antagligen skulle säga att det är det senare alternativet.


Förhoppningen är att det skall hinnas röjas klart en trakt till innan snön sätter stop helt samt planeras några avverkningar som skall tas i vinter. Annars är det nu mestadels innejobb som står på agendan, samt en hel del konsumerande av kaffe.


Comments


bottom of page